Комисията за защита на потребителите ще проведе днес открито заседание, свързано

...
Комисията за защита на потребителите ще проведе днес открито заседание, свързано
Коментари Харесай

КЗП ще проведе открито заседание заради индексацията на цените на мобилните оператори

Комисията за отбрана на потребителите ще организира през днешния ден намерено съвещание, обвързвано с индексацията на цените на мобилните оператори. Поканени са представители на неправителствени организации, Комисията за контролиране на известията, омбудсмана, експерти. Всички те ще изкажат мнения по какъв начин да бъдат предпазени потребителите след поисканото от трите мобилни оператора покачване на цените на услугите им, предава БНР.  

Припомняме, че първи Виваком уведоми посредством СМС клиентите си, че усилва с 4.7 на 100 цената на месечния абонамент за част от главните и спомагателните услуги със сметките от февруари. Причината е инфлацията и нарасналите разноски за заплати и наеми. Няма да се трансформира цената на обществените абонаменти проекти и тези за хора с увреждания, по контракти с добитите оператори, цифрова кабелна телевизия и други.

Другите два мобилни оператори също ще усилят цените си. От Йетел показват, че индексират цените на мобилни услуги с размера на средногодишния Индекс на потребителските цени за предходната година – 9.5%, за дейно справяне с настоящите стопански провокации. Услугите, които няма да бъдат индексирани, включват предплатени услуги, Интернет за дома, телевизия, домакински телефон, проекти за хора със зрителни и слухови увреждания и други. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР